ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΩΝ ΜΕ ΦΛΕΒΙΚΗ «ΚΟΛΛΑ» | ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Θεραπεία κιρσών με κυανοακρυλική κόλλα

Μία νέα, σύγχρονη και ανώδυνη μέθοδος για την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών βρίσκεται στα χέρια της αγγειοχειρουργικής προς εξυπηρέτηση των ασθενών. Αφορά τη χρήση μιας ειδικής κόλας σύγκλησης, η οποία είναι ελάχιστα επεμβατική, είναι ιδιαίτερα ασφαλής και με άριστα αποτελέσματα. Εξαφανίζει την πιθανότητα για θερμικό τραύμα,ελαχιστοποιεί τον μετεγχειρητικό πόνο και ο ασθενής αποκτά άμεσα την δυνατότητα κίνησης χωρίς την χρησιμοποίηση ελαστικής κάλτσας.

Με την χρήση ειδικής βελόνας και τον καθετηριασμό της ανεπαρκούσας φλέβας, γίνεται οριστικά η αντιμετώπιση των κιρσών στα κάτω άκρα. Με αυτή την μέθοδο ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία και το ίδιο απόγευμα επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Παράλληλα η νέα αυτή μέθοδος έχει έγκριση από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους φορείς (CE, FDA).

Πριν την θεραπεία ο ασθενής υποβάλλεται σε υπερηχογράφημα Triplex του φλεβικού συστήματος από με τον ειδικό γιατρό όπου γίνεται μελέτη της μορφολογίας του φλεβικού συστήματος.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

Μετά την θεραπεία ο ασθενής θα πρέπει:

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία η επιτυχία της επέμβαση με την συγκεκριμένη μέθοδο αγγίζει το 99% με πολύ λιγότερες επιπλοκές σε σχέση με την χρήση Laser ή ανοικτής χειρουργικής επέμβασης

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου:

Ο Δρ. Γ. Ελευθερίου έχει στρέψει την προσοχή του στη διαδικασία της κόλλας σε σχέση με άλλες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπως laser ή ραδιοσυχνότητες, γιατί υπάρχει μηδενικός κίνδυνος βλάβης των νεύρων και δεν αφήνει αιματώματα ή σημάδια καψίματος στο δέρμα. Η διαδικασία είναι γρήγορη και με άμεσο αποτέλεσμα. Είναι χειρουργείο μιας ημέρας και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητές του.